Millainen on Personal Trainer, joka erottuu joukosta?

Millainen on Personal Trainer, joka erottuu joukosta?

Yhä useampi suunnittelee Personal Traineriksi kouluttautumista. PT:n työ on monien silmissä hohdokas ammatti, jossa voi tehdä omasta liikunnallisesta harrastuksestaan ”helpon” ammatin tai sivutyön. Personal trainerinä toimiminen on ”seksikäs ammatti” ja luo monille positiivisen mielikuvan ammatinharjoittajasta ja tämän superterveellisistä elämäntavoista. TV-tarjonta on pullollaan kaikenlaisia superdieetti –ohjelmia, jossa tiukkoihin toppeihin sonnustautuneet Personal Trainerit nousevat katsojan silmissä puolijumaliksi saadessaan asiakkaansa omaksumaan terveellisemmät elämäntavat.

Jos motivaatiosi kouluttautua PT:ksi juontaa juurensa helpon lisätienistin saamisesta tai työn mediaseksikkyydestä, kannattaa miettiä uudelleen. Se on paljon muuta. ….Ja ihan vaan tiedoksi, toisen ihmisen elämäntapojen ja tottumusten muokkaaminen ei ole mikään helppo nakki.

VASTUUTA, KOVAA TYÖTÄ & KOULUTTAUTUMISTA

Personal trainerin työ tuo mukanaan aimo annoksen vastuuta eikä tällä hetkellä personal trainereiden valtavasta kirjosta ole helppo erottautua ja noin vaan rikastua. Tullaksesi hyväksi, arvostetuksi ja suosituksi PT:ksi, tulee sinun olla valmis tekemään töitä. Kouluttamaan itseäsi (jatkuvasti), hankkimaan lisätietoa ja kehittämään itseäsi, jotta voit paremmin ja TURVALLISEMMIN palvella asiakkaitasi. Tärkeintä on hyvän pohjakoulutuksen hankkiminen, sillä vuosien kuntosaliharrastus ei tee sinusta pätevää henkilöä opastamaan muita.

MILLAINEN KOULUTUS KANNATTAA VALITA?  MITEN EROTTUA JOUKOSTA?

Jos harkitset kouluttautumista Personal Traineriksi, mieti tarkkaan, minkä koulutuksen käyt. Suosittelen tekemään valinnan pitämällä kiinni ajatuksesta, että haluat erottua ammattitaidollasi Personal Trainereiden valtavasta massasta.

Moni PT-koulutus valmistaa sinut taitavaksi ohjaajaksi kuntosalimaailmaan. Liikut kuin kala vedessä isoissa liikuntakeskuksissa toinen toistaan hienompien vipuvarsi- ja painopakkalaitteiden lomassa ja osaat siirtää tikkua reiästä toiseen kun asiakkaasi pumppaa pudotussarjaa. Näitä Personal Trainereitä on jo paljon.

Mutta.. Mitä jos asiakkaasi ei haluakaan parantaa lihaskuntoaan salilaitteilla? Haluaakin oppia käyttämään kehoaan toiminnallisemmin? Jos asiakkaasi haluaa harrastaa liikuntaa kotona, käyttäen ainoastaan kehonpainoaan treenivälineenä tai treenata kahvakuulalla? Tai kun asiakas sanoo, ettei halua eristää lihaksiaan koneissa istumalla vaan haluaa oppia kyykkäämään ja vetämään maasta? Näiden asioiden opettaminen vaatii ammattitaitoa. Sinulla täytyy olla suurempaa tietämystä ihmiskehosta, liikkuvuudesta ja virheasentojen korjaamisesta. Tehokkaassa ja haastavassa kehonpainoharjoittelussa ja raskaissa moninivelliikkeissä loukkaantumisriski suurenee, ja niin suurenee vastuusi ohjaajanakin.

Personal Trainer, joka osaa opettaa oikeaoppisen kyykyn, maastavedon tai kahvakuula liikesarjan tekniikan, osaa lähestyä haastavia harjoituksia tarvittaessa helpompien liikekehittelyn kautta sekä osaa ottaa huomioon asiakkaan yksilölliset rajoitukset ja tavoitteet näin tehdessään, alkaa jo erottua porukasta. Tällaiselta Personal Traineriltä katsoisin löytyvän ammattitaitoa. Tällainen PT ainakin minun kokemukseni mukaan erottuu edukseen, kun vertaa niihin Trainereihin, joita kuntosalit ovat pullollaan.

8J7A1325

Tällaisia asioita painotetaan Spartan Gearin Personal Training koulutuksessa. Haluamme tehdä vastuuntuntoisia ja ammattitaitoisia ohjaajia, jotka osaavat opettaa asiakkaitaan liikkumaan toiminnallisesti. Niin kuin kehomme on tarkoitettu toimimaan.

Spartanin PT-koulutuksessa kouluttajina toimivat vahvan ammattitaidon omaavat valmentajat, kilpaurheilijat ja personal training työtä itsekin tehneet henkilöt, joilla on todella kokemusta siitä mistä puhuvat.

 

Kun haluat erottua joukosta ammattitaidollasi, aloita Personal Traineriksi kouluttautuminen meidän mukana. Muista kuitenkin, että tässä ammatissa ei koskaan olla valmiita. Jokainen asiakas on yksilö ja joudut hankkimaan tietoa ja oppimaan uutta, aina kun joku uudenlaisilla tavoitteilla ja taustoilla varustautunut asiakas ottaa sinuun yhteyttä.

 

- Johanna Forsström, Spartan Gear kouluttaja, personal trainer & Suomen maajoukkueen voimanostaja

EI KOMMENTTEJA

Jätä kommentti