Spartan Mobility -koulutus - 24.-25.3 TURKU

Usein ja intensiivisesti harjoitellessa huoltavaan harjoitteluun tulee kiinnittää erityishuomiota palautumisen edistämiseksi. Koulutusviikonlopun aikana käsittelemme kehonhuoltoon ja palautumiseen liittyviä asioita kattavasti teoriapohjalta viimeaikaiseen tutkittuun tietoon pohjautuen sekä käytännön harjoittein. 

Kuvaus

360,00€

Maksamalla koulutuksen verkkokaupassa, ilmoittaudut automaattisesti kurssille. Maksamalla pelkän varausmaksun, kurssin loppusumma laskutetaan postitse (laskutuslisä 3 €).

Kuvaus

Harjoittelua on kahdentyyppistä: kehittävää ja palauttavaa. Kehittävällä harjoittelulla järkytetään elimistön tasapainotilaa, kun taas palauttavalla pyritään saamaan kehoa lähemmäksi tasapainotilaa. Jos kehittävää harjoittelua (kuten voima-, nopeus-, tai kestävyysharjoittelua) lisätään, on lisättävä samassa suhteessa palautumista edistäviä toimenpiteitä. Kehonhuoltoon liittyvät liikkuvuus- ja huoltavaharjoittelu. Huoltavaan harjoitteluun kuuluu mm. palauttavat harjoitukset ja tukilihaksiston harjoittaminen sekä lihashuolto. 

Liikkuvuus tarkoittaa ihmisen kykyä tuottaa kontrolloitua liikettä. Liikerajoitukset ja puolierot kehon toiminnassa voivat lisätä riskiä loukkaantumisille tai ylläpitää erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja.  Kivut muuttavat kehon normaaleja liikemalleja. Loukkaantumiset taas katkaisevat tai muuttavat koko harjoittelua. Oikeanlaisella liikkuvuus- ja huoltavalla harjoittelulla parannetaan kehon toimintaa, lisätään liikekapasiteettia ja vähennetään alttiutta vammoille. Lisäämällä toimivat huoltavat harjoitteet viikoittaiseen harjoitteluun pysytään terveempänä ja päästään nopeammin kohti tavoitteita, ilman turhia vammoja. 

Koulutusviikonlopun jälkeen osaat tehokkaat liikkuvuus ja lihashuoltoharjoitteet, niin teoriatasolla kuin käytännössä ja osaat sisällyttää nämä harjoitteet harjoitusohjelmaan. Jokaisen tulee pitää huolta omasta kehosta ja toimintakyvystä.

Spartan Mobility -koulutusessa käydään läpi mm. seuraavia asioita:

 • Omakohtaiset lihaskalvokäsittelyt
  • Putkirullaus
  • Kipupistekäsittelyt
  • Flossaus, kudoksien ”huuhtelu”
 • Liikkuvuusharjoittelu ja aktiivisen liikkuvuuden parantaminen
  • Dynaamiset liikkuvuusharjoitteet
  • Liikkuvuusharjoittelu lisävastuksella ja lihasaktivoinneilla
  • Vastuskuminauha-avusteiset venytykset
  • Keskivartalon sekä muun tukilihaksiston harjoittaminen
  • Valmennettavan Screenaus
 • Palautumisen ja huoltavan harjoittelun teoriaa
  • Elimistön tasapainotila ja kuormituksen vaikutus siihen
  • Palautuminen
  • Venyttely – mitä kudoksissa tapahtuu

Koulutusviikonlopun aikana painotetaan noin puolet teorialle luentoina ja puolet käytännön harjoittelulle. 

24-25.3.

TFW Turku

www.tfwturku.fi

Pitkämäenkatu 13

20250 TURKU

Lauantai 10-17

Sunnuntai 09-16

Kurssin hinta on 360€
Varausmaksu 90 €

Huomaathan, että kurssille mahtuu korkeintaan 20 henkeä ja osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen myös sähköpostitse: antti.nurmi@spartan.fi

Petri Halonen

Ohjaajana toimii naprapaatti ja fysiikkavalmentaja Petri Halonen, joka valmentaa muun muassa useita olympiatason urheilijoita. Hän on myös Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian asiantuntijavalmentaja.

Naprapaatti (AMK)
Alppihiihtomaajoukkueen naprapaatti ja fysiikkavalmentaja
Training for Warriors & Spartan Gear Bodyweight -ohjaaja
Petri on työskennellyt vuodesta 2010 alppihiihtomaajoukkueen naprapaattina sekä fysiikkavalmentajana ja ollut mukana mm. Sotshin olympialaisissa.

Häneen voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.petrihalonen.fi.